RSS

Källare i lönndom, vid Torshag, Åby?

28 Apr

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPåsklov, ensam hemma utan barn. Tummen i bandage och allmänt rastlös. Då passade det bra att åka till Norrköping, den långa vägen, runt om Åby, vidare mot skatten vid Torshagshuset. Jag stannade först till lite i parken innan huset för att fotografera och liksom skaka av mig lite av rastlösheten. Men, efter en stund så var det dags att bege sig de återstående 350 meterna till själva skatten.
Jag valde denna skatt för att jag var själv. Den var en liten burk utan bytesvaror. De större burkarna försöker jag, om det går att spara till det att någon av, eller båda Småfotingarna är med. De föredrar dessa, speciellt Michelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag skulle alltså vidare in mot Norrköping. Jag hade en del ärenden där samtidigt som jag tänkte ta en sväng till bokbinderiet. Jag kunde ju inte göra mycket där eftersom att jag hade tummen i bandage, eftersom att jag tidigare i veckan hade skurit upp den på en mortel som gick sönder. Men det blir nog snart bra.

En liten bit från Torshagshuset så finns det en gammal jordkällare. Det har säkert sin egen lilla historia. Vem vet vad som har lagrats i den. Kanske bara lite potatis, lite fisk från ån eller rent av det hembrända som någon lokal ortsbo producerat i lönndom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag nöjde mig med denna skatt denna kväll. Det räckte, även om jag åkte förbi en annan burk av samma storlek, bara några meter från den.

Tack för skatten!

 
2 kommentarer

Publicerat av på 28 april 2011 i Uncategorized

 

2 svar till “Källare i lönndom, vid Torshag, Åby?

 1. Ingemar Ragnemalm

  16 april 2012 at 8:21

  Den där källaren har säkert hört till bostadshuset som låg precis ovanför vägen, men som revs när vägen breddades. En ruin efter ett uthus finns kvar uppe i backen. (Och ännu längre finns ruiner efter uthus till det andra huset som legat längre upp i backen, ”vita huset” som jag kallar det.

   
 2. Ingemar Ragnemalm

  18 januari 2015 at 10:35

  Jag måste rätta mig själv här. Den där källaren är, så vitt jag kan se, inte en vanlig jordkällare utan något slags maskinrum. Jag stack in handen i glipan med en kamera så jag kunde få en bild av innandömet och det är maskiner där inne, troligen pumpar. Jag misstänker nu att det hört till fabriken, inte bostäderna.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: