RSS

Spontant mini-event gav idé om ett event!

20 Mar

Det blir ett event den sista i denna månad. 31/3 2012 samlas de som känner sig manade och intresserade till lite skattjakt vid Lilla Älgsjön. Det är jag som är arrangör. Och det är första gången som jag försöker mig på något i den stilen.
Anledningen till detta, eller idén kom till en söndag för en liten tid sedan. Några skattletare hade samlats vid en stuga i skogen för att grilla korv. De tänkte leta efter några skatter som jag hade gömt. Jag, Michelle och ett par kompisar till henne åkte också dit. Vi gillar ju förstås också att grilla korv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hade ett par skatter som inte var publicerade ännu men som kom ut under dagen. En bonus för de som var där.
Solen sken och det var en fin dag. Korven smakade bra och skatterna loggades av de som letade. Och, medan de letade så smet jag ifrån en stund för att gömma ett par nya skatten.
Och, ett helt gäng med skattletare gav liksom mersmak. Kul att träffa likasinnade. Så, när jag nu hade planer för ytterligare skatter så anmälde jag ett event. Alla som är intresserade av att vara först, träffa andra skattletare eller bara umgås så kommer det alltså att bli ett litet anspråkslöst event med lite nya skatter i skogen. För nu börjar det bli riktigt behagligt att gå omkring i skogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har inga stora planer för eventet. Det blir väl lite eld som man kan grilla vid. Man tar med sig sitt eget fika. Kanske någon specialare för junior-skattletarna samt ytterligare någon liten grej. Vi får se.
Vi kommer säkert att ha med oss lite rostade solrosfrön och lite oskalade jordnötter. Jag har nämligen märkt två saker med dessa snacks. Det ena är att man äter dem väldigt långsamt, och inte så mycket av dem. Det är bra för figuren. (den tjusiga som bör bibehållas) Det andra är att de inte går att äta inomhus. Det blir skal överallt, även om man försöker att hålla efter dessa. Så, endast solrosfrön och oskalade jordnötter, utomhus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Området vid Lilla Älgsjön har ju en del motionsspår. Ett rött på 12 kilometer, ett blått på 7-7,5 kilometer beroende på var man ser uppgifter om den samt ett gult motionsspår som endast är tre kilometer långt och som inte går runt sjön. Alla tre spåren går på något vis ihop. Ja, de utgår från samma plats. Lägg sedan till att Östgötaleden går parallellt med spåren, mer eller mindre. Och att sedan även den är röd gör att det finns en liten risk att man går lite fel. man kommer ju tillbaka till Östgötaleden förr eller senare då det röda motionsspåret ju återkommer till samma plats, men man får alltså se upp lite och skilja på röda prickar och röda ringar runt träden. Man får hoppas att hela Östgötaleden snart kan få den internationella färgen orange, så att man kan skilja på led och motionsspår.

 
3 kommentarer

Publicerat av på 20 mars 2012 i Uncategorized

 

3 svar till “Spontant mini-event gav idé om ett event!

 1. ann

  20 mars 2012 at 9:00

  Låter väldigt trevligt!

   
 2. Johan Carleson

  20 mars 2012 at 11:57

  Låter kalas !
  Hoppas på fint väder bara.

   
 3. ann

  22 mars 2012 at 13:18

  Johan; du vet det finns inga dåliga väder bara….bla bla bla ; )

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: