RSS

Gräslök–i mitten av mars!

27 Mar

Det var ju kanske lite opraktiskt att åka till Linköping när det var öl-mässa i den staden. Ja, alltså inte fel – om man nu hade haft möjlighet att gå på öl-massan.
För, när Michelles klass var med i Schack-fyran och jag skjutsade Michelle så kunde man ju knappast gå ifrån, ställa bilen till dagen därpå för att gå på öl-mässa. En praktisk, intill omöjlighet. Det hade krävts en hel del omplanering för att man hade kunnat slå de bägge flugorna samman i en tillfredställande fusion. Så, istället för att prova öl på öl-massan så fick man leta lite skatt mellan partierna. Eller, det var väl snarare, under partierna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag hade också en mortel att leverera. Så, vid ett tillfälle, när Michelle satt i ett parti så var jag ute och tog emot kunderna på parkeringen. Vid ett annat parti så gick jag iväg för att logga ett par skatter. De två skatter som jag hittade var belägna ganska nära Cloetta Center, den arena där ju Linköpings HC spelar sin så kallade ishockey. Michelle spelade schack i skolan som ligger mitt emot ishallen.

Den ena skatten var en skatt vid en parkering som väl användes vid olika evenemang och matcher i Cloetta Center. Den andra, lite längre bort belägen visade ett lite grönområde. Kontraster mellan två platser. Vid grönområdet hittade jag lite vilt växande gräslök. Det var lite tidigt tycker jag. Jag vet inte om jag tidigare har hittat gräslök i mitten av mars. Vid den skatten så höll en hel hög med hägrar till. Det var säkert ett 20-tal som flög upp och ner från och till träden. De hade nog också insett att gräslöken var tidig för säsongen. De hade nog bråttom att komma igång med sin egen multiplicering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På hemvägen så blev det en sväng till Biltema. Där fikade vi med våra fika-biljetter som vi fick på Bo-mässan veckan innan i Norrköping. Vi handlade också lite. Sedan blev den en skatt i blåsten, invid Biltemas parkering. Och när jag stod där böjd och letade så tutade det en bil Jag såg inte omedelbart vem det var men insåg att det rörde sig om andra skattletare som visste vad jag sysslade med. De identifierades senare på Facebook via den sida som är till för geocaching i Östergötland.

Väl hemma så blev det att ta en promenad till Urfotingen. Hon fyllde nämligen år denna dag. Och efter maten, som satt sig hårt i kroppen så behövdes det en liten promenad. Så, Michelle och jag gick ut och hamnade på det berg som ligger mellan Orrekulla och Krokeks kyrka. Och när jag säger Orrekulla så menar jag berget ovanför Orrekullagården, inte direkt själva församlingshemmet. Men, vi befann oss mellan Orrekullagården och Krokeks kyrka också, så den definitionen hade också fungerat. Där fixade vi i alla fall till en gömma som farit lite illa. Ja, den var helt enkelt borta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi tog sedan vägen ner mot Svinsjön. Där visade jag Michelle en brunn där jag och mina kompisar lekte i en kanske inte allt för lämplig miljö. Vi hade brunnen som koja. Vi klättrade ner i den del där det förmodligen varit en hydrofon eller liknande. På den tiden så reflekterade vi inte över vad det varit där. Vi bara lekte.
Vi gömde även en ny skatt där. Och på vägen nerför en slänt så var det lite halt. Jag liksom åkte skidor ner, fast på mina skor. Det var ett mirakel att jag lyckades hålla mig på benen.

Tack för skatterna!

 

 
2 kommentarer

Publicerat av på 27 mars 2012 i Uncategorized

 

2 svar till “Gräslök–i mitten av mars!

 1. annak67

  30 mars 2012 at 12:05

  men om man tar skatter, måste man lämna en skatt för nästa som vill söka rätt på den skatt man tagit eller??

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   30 mars 2012 at 12:09

   Man hittar skatten, skriver i loggen, lägger tillbaka loggen och återplacerar burken. I viss, lite större burkar finns det en del saker. Dessa kan man ta av men måste då lägga i något annat, likvärdigt. Man tar aldrig med sig hela burken.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: